Пиріжки з капустою, рецепт приготування яких може змінюватися за бажанням господині, можуть бути смаженими на сковороді, спеченими в духовці, з дріжджового або листкового тіста тощо.
інгредієнти для тіста:
300 мл молока,
3 склянки борошна,
1 яйце, 30 г свіжих дріжджів,
1 ст. ложка цукру, 2 ст. ложки олії, щіпка солі;
для начинки:
1 середній качан капусти,
1 кисле соковите яблуко,
2 цибулини,
1 ч. ложка томатної пасти,
1 лавровий лист,
1 ст. ложка цукру, сіль за смаком, олія.
приготування:
Приготуйте тісто. У посудині для замісу з'єднай дріжджі з цукром. Вони мають стати рідкими, після чого додай до них тепле молоко, яйце, сіль, просіяне борошно і олію. Заміси тісто. Накрий тісто серветкою і постав у тепле місце на 1-1,5 години, щоб воно підійшло.
Тим часом приготуй начинку для пиріжків. Цибулю дрібно наріж. Капусту нашаткуй. Яблуко очисти і натри на крупній тертці.
Спасеруй цибулю на розігрітій олії 5 хвилин. Додай капусту, яблуко і протушкуй під кришкою на середньому вогні 5 хвилин.
Потім додай до капусти лавровий лист, томат, сіль, цукор. Перемішай і смажте без кришки ще 3-5 хвилин.
Коли тісто збільшиться вдвічі, починай його оброблювати. Сформуй невеликі кульки, з них розкачай коржі. У коржик поклади начинку і защипни, формуючи пиріжок.
На сковорідку налий олію, щоб вона покривала дно. У розігріту олію виклади пиріжки з капустою защіпкою донизу. Через 1-2 хвилини зменши вогонь і смаж під кришкою 5 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Потім переверни пиріжки, додай олії і смаж їх іще 5 хвилин з іншого боку.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар