понеділок, 14 вересня 2015 р.

5 ознак того, що вам не вистачає води


У спеку ми і так споживаємо багато води, але організм часом недвозначно сигналізує, що йому цього замало. 
 1. Постійна сухість у роті «Відчуття спраги у людей при постійному «недопиванні» притупляється, порушується осмислення ними потреби організму у воді, - вважає дієтолог Людмила Денисенко. - Люди не розуміють цього, і з віком їх організм піддається постійному хронічному зневодненню. Сухість у роті є останньою ознакою зневоднення».

 2. В очі як піску насипали Зазвичай це відчуття ми списуємо на сухе повітря, постійну роботу з комп'ютером. Насправді, здорові слизові зволожені завжди. За умови, звичайно, що організму вистачає води.

 3. Не спітнілі долоні Якщо організм зневоднений, ми припиняємо пітніти. Ну і ура, здавалося б, однією літньою проблемою менше. А ні, піт - це одна з важливих складових саморегуляції організму. Якщо його немає, тіло швидко перегрівається. Тут і до теплового удару недалеко. 

 4. Ще ранок, а я вже стомився ... Повертаючись до уроків фізіології, нагадайте собі, що вода потрібна не тільки для того, щоб волосся блищало, але й щоб кров «розбавляти». При нестачі води вона стає густою, кисень гірше наповнює її, страждають судини головного мозку, підвищується тиск. Звідси, власне, і втома, дратівливість, навіть запаморочення. 

 5. «А мені не треба до туалете» Це дуже погано – значить запасливий організм по-плюшкінськи накопичує навіть ту воду, яку давно пора списати. Якщо ви ходите до туалету тільки вранці і ввечері, а запор турбує вже кілька днів - організм зневоднений однозначно.

Джерело:http://zdorovia.com.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар