вівторок, 15 вересня 2015 р.

Як підвищити імунітет: поради офіційні і народні

Аби не захворіти на ГРВІ чи протистояти інфекції, медики одноголосно рекомендують піднімати імунітет. Саме він може впоратися чи то з вірусами, чи з інфекціями.

-Допоможуть тут звичні часник і цибуля, а також вітамін С. Зараз дорослим варто збільшити дозу та приймати 5 грамів на добу медпрепарату з вітаміном С,

- Треба приймати продукти, які містять природний вітамін С. Зокрема, японську айву (жовто-зелені невеликі плоди), смородину, лимонник, обліпиху.
Варто звернути увагу на аптечні препарати із женьшенем чи ехінацеєю. Аби не було специфічного запаху часнику з рота, медики радять їсти його, загорнувши у лимон
.
 - Часник є природним інгалятором, - Адже він потрапляє в організм через шлунок, далі йде у кров, а видихаємо ми легенями. Допомагає зміцнювати імунітет і ароматерапія. Аромапалички чи масла хвої, чайного дерева, мірта можна використовувати кілька разів на день.

- Ввечері, коли всі сходяться додому, приємно та корисно запалити ароматичні палички та подихати, Однак діти до 3 років не можуть вдихати аромамасла. Важливим є психічний стан людини: будь-який стрес чи недосипання "садять" імунітет. Поганим помічником є паніка, яка останні дні панує у місті.

-Треба дотримуватися режиму сну, уникати масових заходів, танців, дискотек, не вживати алкоголь і не курити. Важливо кілька разів на день провітрювати житло.

- Не слід нехтувати особистою гігієною

 - Після вулиці та перебування у громадських місцях мийте руки з милом. Фітотерапевти радять піднімати імунітет поживною їжею, насиченою мікроелементами. Чергувати роботу діяльністю, яка додає сили та заряджає енергією.

- Якщо ви цілий день сидите за комп'ютером, варто ввечері зайнятись спортом або шиттям, 

-Якщо щоранку полоскати горло сумішшю ромашки, м'яти і шавлії, можна сміливо виходити на вулицю без пов'язки Для цього треба взяти 2 ст. л. суміші трав на настоювати півгодини у півлітровій банці.

 -Допомагають підняти імунітет молоді бруньки зеленої ялинки. 40 грамів бруньок треба залити стаканом окропу, довести до кипіння, обмотати теплим рушником і настоювати 4 години. Закапувати в ніс по 1 краплі 4-5 разів на день. На роботі варто жувати насіння фенхелю, ягоди ялівцю, любисток або кріп, які знешкоджують всі бактерії та віруси, які є в організмі

Джерело:http://te.20minut.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар