середу, 16 вересня 2015 р.

Не викидайте кірки кавуна – приготуйте з них…варення!

Ми викидаємо до смітника цілющі кавунові оболонки, які є джерелом магнію, потрібного для нормальної роботи серцево-судинної системи 

Також, у кавуновій шкірці, як і у самій ягоді, є рідкісна речовина цитрулін, яка сприяє розширенню кровоносних судин та покращенню кровообігу.Ось вам і ще один доказ того, що кавуновим сезоном обов’язково треба скористатися сповна: насолодившись смаком та взявши усю користь смугастої ягоди. Якщо ж із солодкою кавуновою м’якоттю все зрозуміло: споживаємо її із задоволенням, то як бути із кірками? Невже їх також можна їсти? – Можна! 

 Пропонуємо вам оригінальний рецепт варення із кавунових кірок. Пригостіть ним своїх гостей – цікаво, чи зможуть вони відгадати, з чого приготовані диво-ласощі? 

Отже, для приготування варення із кавунових кірок, ці, власне, кірки для початку потрібно очистити від смугастої частини (тонко зрізати шкірку), нарізати невеликими кубиками та покласти у каструлю з товстим дном. Все залийте окропом, перемішайте та залиште на кілька годин. Після цього злийте воду та добре промийте кавунові кубики холодною проточною водою. Такі маніпуляції проводяться для того, аби вивести зі кірок усю «хімію», яка потенційно може у них міститися. Ви ж не знаєте, чим скроплювався ваш соковитий кавун для того, аби він став таким красивим і солодким. Ще на півгодини залиште кірки у холодній воді. 

 Приготуйте цукровий сироп із 1,5 кг цукру та 0,5 л води (на 1 кг кірок). У гарячу воду всипте цукор, розмішайте і дайте закипіти (вогонь повинен бути повільним). Сироп під час приготування необхідно весь час помішувати, щоби цукор повністю розчинився. 

Покладіть у приготований сироп шкірки та варіть на середньому вогні 20 хвилин, час від часу помішуйте. Після того, як знімете каструлю з вогню – відставте варення на 10 годин (накрийте його полотняним рушничком). Потім знову все перемішайте та доведіть до кипіння на середньому вогні (варіть ще півгодини), а після цього знову відставте варення на 8 годин. Третій раз кип’ятіть варення до напівпрозорого стану кірок (можна спробувати їх на готовність: вони мають легко відкушуватись, трохи хрумтіти). Наприкінці додайте цедру 1 апельсина та вичавте у варення апельсиновий сік, також додайте ванілін (за смаком), щіпку кардамону.

 Дайте варенню трохи охолонути, розкладайте у стерилізовані банки та закручуйте їх.                                                                           



Джерело:http://mama-tato.com.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар