середу, 16 вересня 2015 р.

Як вмовити дитину ходити в садок

Сльози, істерики і тупання ногами стають звичним для вас акомпанементом вранці? . А значить, ситуацію потрібно якось вирішувати. Дійсно, коли дитина не хоче йти в садок, умовити його буває складно, і настрій з самого ранку буває зіпсовано і у малюка, і у батьків. Іноді мама і рада залишити дитину вдома, як він про те просить, але у неї просто немає такої можливості — сидіти з ним нікому

Якщо дитина раніше ніколи не ходила до садочка, а зараз йому належить його перший день без мами, то в цьому випадку вам слід почати готувати його до цього походу заздалегідь. Якщо ви просто поставите дитини перед фактом, що в понеділок він піде в дитячий сад, ви можете його просто налякати: він не звик перебувати один серед незнайомих людей.

 Заздалегідь почніть розповідати йому про те, як у дитячому садку здорово. Розкажіть, що там є багато іграшок, хлопці, які будуть з ним дружити, добрі вихователі, які будуть з ними грати. Тоді ви пробудити в дитині інтерес до цього нового місця, і він сам буде швидше проситися в дитячий сад Якщо дитина вже якийсь час відвідує дитячий сад, але тепер раптом починає протестувати, то шукайте причину такої поведінки — просто так поведінка дитини не змінюється ніколи. Можливо, у малюка конфлікт з хлопцями в садку — може бути, хтось його дражнить або ображає. А можливо, щось не так з вихователем. Наприклад, вона надмірно строга. Обережно поцікавтеся у дитини, чи все гаразд у нього в садку, попросіть розповісти вам, якщо щось не так.

 На відміну від школярів, які часто не хочуть, щоб батьки втручалися у вирішення їхніх проблем, малюки чекають від мами захисту та підтримки. Але ябедою теж уславитися не хочуть, тому не компрометує свою дитину. Якщо ви дізнаєтеся, що дитину ображають хлопці, не біжіть відразу телефонувати їх батькам. Поговоріть з дитиною, поясніть йому, як можна вийти з тієї чи іншої ситуації. Поговоріть з вихователем: бачити, припиняти і вирішувати конфліктні ситуації між дітьми — його прямий обов’язок.

Можливо, справа зовсім і не в самому садку, а в тому, що ваша дитина не висипається і погано себе почуває. Якщо малюк допізна грає, а потім рано встає, він йде в садок без настрою і зі сльозами. Змушуйте його лягати раніше на годину-дві. За харчуванням дитини стежать у дитячому садку, а ви стежите за його оздоровленням: попросіть педіатра, щоб він порадив хороший вітамінний комплекс, адже нестача вітамінів теж впливає на настрій і бажання вставати вранці. Зверніть увагу

 Зверніть увагу Не обговорюйте при дитині ніяких фінансових справ, пов’язаних з його перебуванням в дитячому саду, не говоріть погано про вихователя, інших дітей та їх батьків.

Корисні поради Ніколи не кажіть дитині, що він повинен піти в садок, тому що вам потрібно працювати. Маленька дитина не може зрозуміти, чому ви повинні йти на роботу і кидати його на чужих людей. І не варто пояснювати йому, що це потрібно для того, щоб заробляти гроші і утримувати його. Не виховуйте в дитині відчуття неоплачуваної боргу перед вами з юних років.

 Ніколи не сваріть і не карайте дитину за те, що він не хоче йти в садок. Інакше він точно туди йти ні за що не захоче


.Джерело:http://yak-prosto.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар