середу, 16 вересня 2015 р.

Незвичайне використання зубної пасти в домашньому господарстві

    • Звичайно, зубна паста була розроблена для чищення зубів і підтримання їх здоров'я. Але заповзятливі хазяєчки швидко почали використовувати її і для інших цілей. Виявляється, вона може допомогти в багатьох надзвичайних ситуаціях. Сьогодні в нашій статті - незвичайне використання зубної пасти.


    •  Чим допоможе зубна паста на кухні? 
    •  А ви знали, що зубна паста - відмінний засіб? На кухні вона може надати величезну допомогу: На обробних дошках після різання лука, часнику і риби залишається неприємний запах. Щоб видалити його, нанесіть трохи зубної пати на їх поверхню і трохи потріть губкою, після чого змийте теплою водою з-під крана. Те ж саме потрібно зробити, якщо неприємний запах залишився на руках. Мило зазвичай не вирішує цієї проблеми. А ось, якщо помити руки зубною пастою, то від запаху не залишиться і сліду. Столове срібло вимагає дуже дбайливого чищення. Більшість миючих засобів дуже агресивні і можуть пошкодити поверхню, позбавити блиску. Але не зубна паста! Просто нанесіть на предмети трошки зубної пасти і залиште на пару годин. Потім змийте їх водою і натріть вироби м'якою серветкою до блиску. Також вона може впоратися зі старими слідами від чаю і кави на столі і на інших кухонних мебліях. Зубною пастою можна очистити будь-яку металеву поверхню на кухні, починаючи від миття і закінчуючи іржавими сковорідками. Так що на кухні обов'язково потрібно тримати кілька тюбиків дешевої зубної пасти. Вона в будь-яку хвилину може вам стати в нагоді. 
    • Чим допоможе зубна паста у ванній і туалеті? Затіявши прибирання у ванній кімнаті, не забудьте покласти поруч тюбик зубної пасти. Вона вам знадобиться: Відмити кахельну плитку до блиску і без розводів. Очистити всі хромовані поверхні до блиску. Відмити сантехніку - крани, раковину, ванну і унітаз. Щоб дзеркало і скляні поверхні у ванній не запітніли, розведіть трохи зубної пасти у воді і обробіть їх цим розчином. Тюбик найдешевшої м'ятної зубної пасти може послужити відмінним освіжувачем повітря. В ньому потрібно виконати декілька отворів і помістити його на дно зливного бачка. При кожному змиванні частину пасти буде вимиватися з тюбика, підтримуючи свіжість в туалеті. 
    • Чистка взуття зубною пастою Зубна паста підходить тільки для чищення світлого взуття, але, тим не менш, робить дуже велику допомогу в цій справі. Наприклад, якщо на світлому взутті утворилися подряпини, то зубна паста допоможе їх замаскувати. Нанесіть невелику кількість пасти на пошкоджені ділянки і залиште на деякий час, щоб вона висохла. Потім видаліть надлишки серветкою. Також паста допоможе реанімувати старе взуття. Наприклад, кросівки. Взуття, в яке в'ївся бруд треба добре почистити щіткою, на яку нанесена зубна паста, а потім змити її водою. 
    •   Зубна паста на варті здоров'я Це ще не всі корисні властивості зубної пасти, так як вона може не тільки допомогти по господарству, але і в деяких випадках поправити здоров'я: Синці зникнуть швидше, якщо їх мазати зубною пастою. Восени і взимку дуже часто з'являється застуда на губах - герпес. Щоб він швидше пройшов - ввечері нанесіть на хворе місце тонкий шар зубної пасти. Одужання значно прискориться. Допоможе зубна паста і від невеликих прищиків. Потрібно нанести невелику кількість засобу на хворе місце, вона підсушить шкіру, ментол надасть заспокійливу дію, і запалення дуже швидко пройде. Якщо ви порізалися і сочиться з ранки кров, а у вас під рукою не виявилося зеленки чи йоду, то нанесіть на ранку невелику кількість пасти - вона продезинфікує і зупинить кровотечу. Те ж саме можна зробити при опіку. Якщо нанести її на пошкоджене місце відразу після опіку, то від нього не залишиться навіть почервоніння. Чудово знімає зубна паста свербіж від укусу комах, так що влітку на природу обов'язково беріть з собою запасний тюбик зубної пасти.
    •   Зубна паста на сторожі краси Ось ще досить незвичайний спосіб застосування зубної пасти. Якщо у вас слабкі нігті, то вам знову допоможе в цьому зубна паста. Нігті ретельно натріть пастою і залиште на деякий час. Потім змийте її теплою водою. Якщо ви будете виконувати цю процедуру щодня, то дуже скоро нігті зміцніють, перестануть розшаровуватися, будуть блискучими і здоровими. Ось таке використання зубної пасти пропонують хазяєчки. Не перестаю дивуватися їхній винахідливості. Але, варто визнати, що всі ці способи - дійсно працюють!

    • Джерело:http://svitup.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар