суботу, 26 вересня 2015 р.

ВЧЕНІ ВИЯСНИЛИ, В ЧОМУ КОРИСТЬ ВИНОГРАДУ

Перші згадки про виноград з‘явилися ще до нашої ери. Ще древні люди змогли розгадати секрет цілющих властивостей ягід винограду. Ці ягоди завжди були окрасою столів, а його корисні властивості допомагали в боротьбі з багатьма захворюваннями. У сучасному світі виноград — це ягода, про яку знає кожен з нас, але, на жаль, про лікувальні властивості ми не здогадуємося.




Отже, давайте розберемося, в яких випадках виноград буде корисний для організму, а в яких може завдати тільки шкоди.

 1. При таких захворюваннях як бронхіт і запалення легенів, виноград допомагає в очищення слизової дихальних шляхів.
 2. У зв’язку з тим, що в ягодах винограду міститься величезна кількість вітамінів, вони рекомендуються для людей з фізичним і нервовим виснаженням, а також під час весняного авітамінозу.
 3. Людям з порушенням артеріального тиску виноград просто необхідний, так як він нормалізує тиск.
 4. Сік винограду допомагає у виведенні шлаків з організму, тим самим сприяє правильному обміну речовин.
 5. Для людей, які страждають захворюванням нирок, сечокам‘яною хворобою та навіть запорами, виноград дуже корисний і рекомендується при лікуванні.
 6. Крім цього, сік винограду підтримує шкіру в гарному стані, запобігаючи появі перших зморшок.

 Як бачите, виноград володіє багатьма корисними властивостями, але треба пам’ятати і про те, що ягоди протипоказані для людей хворих на цукровий діабет та тим, у кого існують проблеми з шлунково-кишковим трактом. До того ж при лікуванні виноградом, бажано виключити з свого раціону їжу з високим вмістом жирів. При виборі винограду варто звертати увагу на його колір, адже ягоди більш темного кольору містять у собі більше корисних речовин, ніж світлі.

Перед початком лікувальних процедур необхідно звернутися до лікаря, який порадить вам правильне дозування й терміни необхідного лікування.

 Ягоди винограду можна вживати як в свіжому вигляді, так і у вигляді соку, компоту, джему та варення.

Джерело:http://svit24.net/

Немає коментарів:

Дописати коментар